Thajsko - realita

12/11/2016

Dovolená v Thajsku není pro nás dva až takové dobrodružství a úžas jaký jsme očekávali.
Všudy přítomna špína, opuštění toulaví psi, maso v každém jídle (čti: kuřecí zadečky, zobáčky či nožičky) a věcně usměvavý Thajci. Vůbec to už není milé, naopak vás ten jejich přihlouplý úsměv rozčiluje. 

Bezpečnost především. 


Další věc, která je tu nedostatkovým zbožím, jsou mléčné výrobky. Když už nic, tak alespoň sýr za rozumnější cenu. Rozumějte, 4 plátky za 60 THB, jogurt za 20 THB. To už je u stánku pořádný oběd. Hold jiný kraj, jiný mrav. Nemluvě o tom, že tu mají v nabídce několik druhů sojových mlék (obohacené o vápník, s příchutí apod.), ale nikde klasické kravské. Vím, že by tu vegani jásali, ale já si ráda do kávy přidám naše klasické mléko. 


Nikde žádný kontejner ani popelnice, jen pohozené igelitky u cesty.

Atrakcí tu také moc k vidění není. Pokud tedy patříte mezi opravdové milovníky zvířat a nechcete se fotografovat s nadrogovanými tygry nebo brázdit na týraných slonech, tak si tu na své také moc nepřijdete. Nechápejte mě špatně, ale rozhodně se vždy nejedná o zachráněné zvíře, které je zde dobrovolně. Uvědomte si, že většina slonů je od mala krutě cvičena k tomu, aby na svém hřbetě poslušně vozila turisty.  Stejně tak pro lvi a tygry není přirozené, aby poslušně pózovali na vašich fotografiích. A pokud se tohoto divadélka nechcete účastnit, tak je vesměs málo aktivit, které se tu dají podnikat. 


Opuštěných zvířat jsou tu tisíce, například v samotném hlavním městě je to cca 300 000 psů. 

Navíc my dva prostě a jednoduše neumíme odpočívat. Ležení na pláži není nic pro nás, už po pár minutách se začneme nudit a chceme něco podnikat. Hold pro příště to bude chtít spíše plně nabitý poznávací zájezd. 


A co vy, rádi se jen tak válíte na pláži? 

You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené příspěvky