Nové bydlení

6/11/2017

Jak už možná víte z mých předchozích článků, tak u nás proběhlo stěhování. A to má jednu velkou výhodu, s novým bytem může přijít spousta nových věcí a to především dekorací. Rozhodně Vás nenabádám, aby jste okamžitě naběhli do obchodů a naplnili své košíky věcmi, které "potřebujete". Chci Vám spíše sepsat nějaké typy, jak si oživit nový, ale i váš současný byt.



Prvním krokem je uvědomit si, v jakém stylu chcete svůj byt "vyzdobit". Náš první byt byl velmi konzervativní a strohý. Nábytek ladil a barev bylo po málu (černá, šedá, bílá). V zářivější barvě byla maximálně svíčka nebo prostírání na stole. Necítila jsem se v bytě nejlíp a tak jsem si řekla, že to v tom druhém chci jinak. Nejprve jsem si pro inspiraci projela Instagram a Pinterest a hned mě zaujal "bohemian style". Pro ty co nevědí, stačí zkopírovat a hodit do strejdy Googla a vypadne vám spousta obrázků. 

Podstatou tzv. boho stylu je nesymetričnost, barvy a pomalu nic s ničím neladí. V tom je to kouzlo.
A vzhledem k tomu, že žádná specializovaná prodejna na boho styl není, tak si člověk musí poradit sám. A proto vám dnes chci sepsat pár tipů jak na to :)

1) Nejprve si najděte pár fotek bytu, který se vám líbí. Inspiraci najdete například na Instagramu či Pinterestu 
Výsledek obrázku pro bohemian decor

Zdroj: livingroomideas.com

2) Vyberte si hlavní prvky, které se vám na obrázku líbí a ty se pokuste najít či vyrobit

3) Nekupujte jen nové, ale oprašte své staré věci. Byli by jste sami překvapeni, co všechno se dá využít jinak

4) Obhlédněte bazary s nábytkem, pokud u vás žádný není zkuste například stránku sbazar.cz nebo bazos.cz 
5) Tvořte!!! Nemůžete najít vysněný koberec, sestavte si ho z menších koberečků. Staré křesílko očistěte a přehoďte plédem či doplňte polštářkem s vlastnoručně ušitým povlakem. Není nic snazšího. 
6) Nebojte se kombinovat! Ve svém bytě by jste se měli cítit co nejlépe. 

Snad jsem vám alespoň trochu poradila a budu ráda, když mi napíšete vaše tipy :) 

You Might Also Like

2 komentářů

  1. S přítelem jsme si nedávno našli krásný byt a sjednali hypotéku, takže se brzo taky budeme stěhovat do nového. Už se na to moc těším, protože to bude naše první společné bydlení, které budeme mít úplně pro sebe.

    OdpovědětVymazat
  2. My už jsme se s manželem také konečně dočkali nového bydlení. Letos na začátku roku jsme se stěhovali do většího bytu a ještě pořád ho doděláváme a zkrášlujeme. Není to už nic zásadního, jen nějaké doplňky a tak. Už máme za sebou dokonce i malování bytu , což byla naše poslední větší akce.

    OdpovědětVymazat

Oblíbené příspěvky