Krásy Čech

7/23/2017

Letos jsme se rozhodli pro dovolenou v trochu jiném duchu. Po zklamání z Thajska (můžete si přečíst ZDE) jsme si řekli, že letos zůstaneme doma. Ale to bychom nebyli my, abychom si alespoň někam nevyjeli. A tak jsme využili červencových svátků a zajeli do Krkonoš.


První a hlavní zastávkou byla Černohorská rašeliniště. Jedná se o největší rašeliniště lesního typu v Krkonoších. Nachází se zhruba 1 km od lanovky jezdící směrem z Janských Lázní na Černou horu a zpět, takže se tam dostanete i s dětmi. My jsme však zvolil cestu pěkně po svých z Horního Maršova. I přesto, že to byla místy makačka, tak nelituji. Takový klid a nádherná čistá příroda. Člověk má chuť se zachumlat do měkounké trávy někam pod strom a rozjímat celý den :)
Sami v tichu a klidu :)


Druhým, pro mě nádherným místem, které jsme navštívili jsou Prachovské skály. Jedná se o uskupení pískovcových útvarů, nacházejících se zhruba 5 až 7 km od města Jičín. Jediné s čím jsem zde měla problém, byly davy turistů. Možná to bylo tím, že v dané době měli všichni volno, nebo jsme měli vyrazit spíše v ranních hodinách, ale ten nápor byl hrozný. Někteří návštěvníci byli, díky své neukázněnosti, přímo na pěst. Stačilo by však, kdyby byli trochu ohleduplnější, dodržovali vyznačený směr trasy a pohybovali se pouze na vymezených místech.



You Might Also Like

3 komentářů

  1. Mám rada takéto turistické výlety. Prachovské skály vyzerajú nádherne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jsou nádherné. Osobně radši navštěvuji takovéto přírodní zajímavosti než města :)

      Vymazat

Oblíbené příspěvky