Tiské stěny

8/23/2017

V rámci naších jednodenních dovolených jsme se tentokrát opět vydali do přírody. Poslední dobou ji vyhledávám mnohem častěji. Možná je to tím, že se necítím dobře mezi větším množstvím lidí (čti 5 a více a pořád se to zužuje), nebo je to jednoduše tím, že příroda je jediné místo, kde opravdu relaxuji.


Já totiž zbožňuji ten klid a pohodu, která na vás v přírodě dýchá. Procházíte se mimo veškerý shon a ruch města, často nepotkáte ani živáčka a můžete jen tiše rozjímat.
I přes to, že žiji několik let v Ústí, tak jsem do tohoto krásného pískovcového skalního městečka - Tiské stěny zavítala až v minulém týdnu.
Tentokrát jsme vyrazili v ranních hodinách a to se vyplatilo. Všeho všudy jsme zde potkali tři rodinky s dětmi a ostatní návštěvníci se sem začínali hrnout až při našem odchodu, v době oběda. Což pro mě bylo ideální. Měli jsme tak dostatek času vše si v klidu projít, nasvačit se a urovnat si myšlenky.

Jako v pohádce :)

Co se týče základních informací, tak jsou zde 2 okruhy - delší a kratší. My jsme si prošli oba dva a určitě je můžeme doporučit. Myslím si, že se jedná o místo vhodné i pro rodiny s menšími dětmi, které jsou vychované a zvyklé na procházky. Přeci jenom se jedná o nerovnoměrný terén a pohybujete se ve skalách, takže mějte svá dítka na pozoru a nenechávejte je pobíhat samotné.
Vstupné je 30 Kč dospělý a 15 Kč dítě. Parkování vás však vyjde na 40 Kč (trochu přehnané).

Všude klid a nikde ani živáčka.

Být tak lesní skřítek a žít si bezstarostně pod kloboučkem hub

Ta naše příroda je krásná.

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Děkuji za skvělý tip na výlet! Nikdy jsem o tomto místě neslyšela. Taková nádhera!

    OdpovědětVymazat

Oblíbené příspěvky